ГЕРОНТОЛОШКИ ЦЕНТАР СУБОТИЦА

Добродошли на нашу интернет презентацију

Новости

Вести


Најаве и обавештења

О нама

Делатности

Ценовник пружених услуга

ПРЕУЗМИ

Услови за пријем

ПРЕУЗМИ

Портал јавних набавки LINK

Стручни кадар

Друштвене мреже

Ми смо активни на друштвеним мрежама, придружите нам се. Пратите нас.

Детаљније

Геронтолошки центар Суботица, социјално здравствена установа за збрињавање одраслих и старих лица, основан је 1978. године, интеграцијом Центра за кућну негу, Дома за одрасла лица, Дома за негу и објекта "Дудова Шума". Геронтолошки центар своју делатност реализује кроз облике ванинституционалне и институционалне заштите, путем:

 

• Отворена заштита - геронтолошки клубови;

• Отворена заштита - служба за кућну негу и помоћ у кући;

• Обезбеђивања одређених услуга станарима објекта "Заштићено становање";

• Институционална заштита - смештајем у Дом "Дудова шума“, Дом за негу и Дом за одрасла лица.

 

Сваки од облика бриге о инвалидним, оболелим, остарелим корисницима услуга наше Установе, осмишљен је са циљем да пружи потребну подршку, заштиту, (егзистенцијалну, психо-социјалну, здравствену), медицинску негу, културно, забавно, рекреативне садржаје, хоби и радну терапију, физикалну медицину и рехабилитацију, друге техничке услуге, на потребном нивоу и у тренутку када стање здравља то диктира.

Услуге

Услуге:

Фризерски салон

Кројачница

Педикир, маникир

Јеловник - ПРЕУЗМИ


Праона

Амбуланта за физикалну медицину и рехабилитацију

Културно-забавне и радно окупационе активности лечењу.

Домови

Геронтолошки центар Суботица, социјално здравствена установа за збрињавање одраслих и старих лица, основан је 1978. године, интеграцијом Центра за кућну негу, Дома за одрасла лица, Дома за негу и објекта Дом "Дудова Шума".

Дом "Дудова шума"

Јединица пансионског типа

Јединица пансионског типа је смештена на прва четири спрата објекта Дома Дудова шума.

Јединица за појачану негу

Јединица за појачану негу се налази на 5. и 6. спрату Дома Дудова сума

Дом за негу

У саставу Геронтолошког центра и укупног капацитета за домски смештај, налази се и Дом за негу, тренутних смештајних могућности за 168 корисника размештених у 49 стамбених јединица, на адреси 27. Марта 36. У најближој будућности се планира проширење капацитета на 200 постеља и сразмерно повећање броја соба.

Дом за одрасла лица

Дом за одрасла лица је један од три дома Геронтолошког центра. Налази се на Карађорђевом путу, на адреси Чикош Беле 34. По броју корисника услуга који се налазе на смештају је најмањи. Укупан број корисника услуга у дому је 88, од тога је 65 корисника услуга на стамбеном делу дома и 23 корисника услуга на стационарном делу дома.

Отворена заштита

Клубови

Геронтолошки центар из Суботице у свом саставу има десет геронтолошких клубова, шест на територији града и четири у приградским месним заједницама.

 

Нега и помоћ у кући

Служба отворена заштита представља облик ванинституционалног збрињавања наших најстаријих суграђана и део је Геронтолошког центра.

Разно

КУХИЊА

Januar 2018.

Запослени радници у одељењу кухиња пружају целодневну исхрану (доручак, ручак и вечеру) корисницима домског смештаја (РЈ „Дом Дудова шума“ , РЈ „Дом за негу“ и РЈ „Дом за одрасла лица“), ручак за кориснике Службе „Отворена заштита“ у складу са правилима HACCP стандарда.

ОДРЖАВАЊЕ

Januar 2018.

Одељење одржавања ради са својом опремом за рад и алатима на текућем одржавању свих објеката у саставу Геронтолошког центра, машинског и возног парка, опреме и инсталација, а сарађује са извођачима радова код већих поправки и инвестиција.